Yhdistyksen toiminta

YHDISTYS TOIMII – TULE MUKAAN!

Tällä sivulla kerromme ajankohtaisista asioista yhdistyksen toiminnassa. Mikäli haluat liittyä jäseneksi tai osallistua toimintaamme, ota yhteyttä info(a)vanhavaaksy.fi Kaikki ovat tervetulleita mukaan!

Tiedotamme ajankohtaisista asioista pääasiassa facebookissa www.facebook.com/VanhaVaaksy
Jäsentiedottaminen hoidetaan sähköpostitse, mutta keväisen jäsenkirjeen saavat postitse myös he, joilla ei sähköpostiosoitetta ole.

TOIMINTA:

Kulttuuriympäristöhanke
Vanhan Vääksyn Kehittämisyhdistys on osatoteuttajana Kulttuuriympäristöstä hyvinvointia ja liiketoimintaa-hankkeessa, joka toteutetaan vuosina 2016-2017. Päähakija on Helsingin Yliopiston koulutus- ja kehittämispalvelut ja kolmas osatoteuttaja Lahden Ammattikorkeakoulu. Rahoittaja on Päijänne-Leader. Hankkeen tavoitteena on kehittää Vääksyn rakennettua kulttuuriympäristöä, vahvistaa paikallisidentiteettiä ja liiketoimintamahdollisuuksia tarinoita hyödyntäen.

Norrlinin puisto
Vanhan Vääksyn Kehittämisyhdistys vastaa Norrlinin puiston hoitamisesta.
Järjestämme puistotalkoita, joista ilmoittelemme facebookissa sekä jäsenkirjeitse.

Tapahtumien järjestäminen
Vuonna 2017 järjestetään ainakin
10.6. Kesän avajaiset
9.9. Avoimet ovet ja pihat & Sadonkorjuumarkkinat

Kesällä Peräkonttikirppiksiä kanavapuistossa!

Kulttuuriperinnön vaaliminen
Yhdistys on kerännyt vanhoja kuvia, lehtileikkeitä ja haastatellut vanhoista ajoista muistavia henkilöitä. Aineistoa pyritään julkaisemaan mahdollisuuksien mukaan. Museoviraston myöntämällä avustuksella toteutettiin 2015 näihinkin aineistoihin osaltaan nojautuva esite ja karttasovellus, kävelykierros Vanhassa Vääksyssä: kartta.vanhavaaksy.fi

Yhdistys on järjestänyt Euroopan kulttuuriympäristöpäivien yhteydessä kaikille avoimia kulttuuriympäristöiltoja, joissa nostetaan keskusteluun kanavamiljöön ja rakennusperinnön arvoja asiantuntevien luennoitsijoiden toimesta.

Yhdistys haluaa toimia kulttuuriympäristön ja vanhan rakennuskannan säilymiseksi Vanhassa Vääksyssä ja ottaa kantaa mm. asemakaavoitusprosesseihin. Haluamme muutenkin herättää keskustelua kanava-alueen täydennysrakentamisen suunnitelmista ja esittää vaihtoehtoja kerrostalorakentamiselle. Kannanottomme Asikkalan kunnan laatimaan entisen Nuokun tontin kaavaluonnokseen voit lukea tästä.
Adressin vanhan kansakoulun, eli entisen Nuokun säilyttämisen puolesta allekirjoitti 1118 yksityishenkilöä ja se luovutettiin kunnanhallitukselle 9.2.2015.
Kannanotot ja adressi eivät valitettavasti juurikaan muuttaneet kaavaehdotusta. Yhdistys laati kaavaehdotukseen 24.6.2015 muistutuksen.

Vuokralle tarjotaan…
Yhdistys vuokraa jäsenilleen
– raivaussahaa pihahommiin (10 €/vrk)
– telttakatosta esim. kesäjuhliin tai tapahtumiin (20 €/vrk)

Nähdään Vanhassa Vääksyssä!