• Norrlinin puisto
 • Vanha Vääksy

  Vanha Vääksy sijaitsee kanavan ympäristössä käsittäen mm. vanhan keskustan nykyisen Vääksyntien tienoilla.

  Vanhaan Vääksyyn kuuluu oleellisesti kanava puistoineen,  jokimaisema, myllyn vieressä kuohuva koski, rikas huvilahistoria, satavuotiaat rakennukset ja sekä nyt että aiemmin tienoolla vallinnut pienyrittäjyys.

  Vanhaa Vääksyä on säilynyt myös kauempana kanavasta; mm. Mikkolan hieno kartano piharakennuksineen uuden liikekeskustan kupeessa sekä historiallinen Anianpellon markkinapaikka.

  Vanhaa Vääksyä on myös henkinen tila, tunnelma. Meille asukkaille se tarkoittaa vanhan kunnioitusta, kyläyhteisön sisällä syntyviä naapuruussuhteita, pieniä kauppoja ja kahvilatunnelmaa. Tämän taitavat ulkopuolelta tulevat matkaajatkin aistia ja kutsuvat sitä idylliksi.

  Tutustu Yle Egenlandin matkaoppaan esittelyyn: ”Kesäparatiisi oli vaarassa kadota – kanavanseudustaan tunnettu Vanha Vääksy elää uutta kukoistustaan”

  Vääksy on Asikkalan kunnan keskustaajama, joka sijaitsee kapealla kannaksella Päijänteen ja Vesijärven välissä. Järvet yhdistää toisiinsa Vääksyn kanava. Vääksyä halkoo Salpausselkä II -harjumuodostelma, joten upeita järvimaisemia voi kiivetä katsomaan korkealle harjulle.

  Vääksy sijaitsee Lahdesta 25 km pohjoiseen tietä 24. Kartta

  Asikkalan kunnan sivut

  Vääksyn kanava liikenneviraston sivuilla