• Kesän avaus
 • Peräkonttikirppikset
 • Kaarnalaivakisat
 • Avoimet ovet ja pihat & Sadonkorjuumarkkinat
 • Joulun avaus
 • Tapahtumat

  Vanhassa Vääksyssä tapahtuu etenkin kesäkaudella. Kauniissa kanavamiljöössä perinteisiksi tapahtumiksi ovat muodostuneet mm. Kaarnalaivakisat ja Mobilisti-ilta. Anianpellon markkinat valtaavat elokuussa Kalmarinrannan, ja syyskuussa järjestetään Vanhan Vääksyn Avoimet Ovet ja Pihat & Sadonkorjuumarkkinat.

  Tapahtumia järjestävät useat eri tahot. Vanhan Vääksyn Kehittämisyhdistys järjestää Vanhan Vääksyn kesän- ja joulunavaukset, Kaarnalaivakisat, Peräkonttikirppikset sekä  Avoimet Ovet ja Pihat & Sadonkorjuumarkkinat.

  Vanhan Vääksyn Kehittämisyhdistys on suunnitellut järjestävänsä vuonna 2021 seuraavat tapahtumat:

  Kesän avajaiset lauantaina 12.6., mikäli koronarajoitukset sallivat tapahtuman järjestämisen

  Peräkonttikirppikset lauantaisin 12.6. , 3.7, 24.7. ja 7.8.

  Kanavan 150-vuotisjuhlaviikolla 5.-11.7.2021 osallistumme kyläkirjan esittelypuheenvuorolla, ja juhlaviikon lauantaille pyritään saamaan yhdistykselle telttakatos, jossa myynnissä kyläkirjaa ja T-paitoja.

  Sunnuntaina 11.7. juhlistetaan Vuoden kylä -palkintoa koko kansan kyläkalaaseissa. Tervetuloa mukaan juhlintaan kanavalle klo 14.30!

  Avoimet ovet ja pihat & Sadonkorjuumarkkinat lauantaina 11.9.

  Joulunavaus lauantaina 27.11.

  Tapahtumien järjestämisessä otamme luonnollisesti huomioon voimassa olevat korona-rajoitukset. Kehotamme kaikkia osallistujia myös noudattamaan ohjeita huolellisesti.

  Alla on muistoja ja otteita menneistä tapahtumista.

  Tule peräkonttikirppikselle kanavapuistoon!

  Suuren suosion saavuttaneet peräkonttikirppikset järjestetään kanavapuistossa keskeisellä paikalla Kanavan Helmen ja Vääksynjoen välissä kesälauantaisin 3.7, 24.7. ja 7.8. klo 10 – 15. Lähin pysäköintialue autolla saapuville asiakkaille on Meijeritiellä Päijännetalon pihassa. Myyjiä pyydetään saapumaan paikalle klo 8.30-9 välisenä aikana. Aja autosi alas Kanavatieltä Kanavan Helmen kohdalta, jossa opastus edelleen myyntipaikalle. Paikkamaksu 10 € kerätään käteisellä […]

  Vääksynjoen muinaisen sillan muistomerkki paljastettiin

  Vääksynjoen muinainen silta sai muistomerkin Museovirasto myönsi vuonna 2018 Vääksynjoen sillan muinaisjäännöksen hoitoluvan Vanhan Vääksyn Kehittämisyhdistykselle. Alue on nyt yhteistyössä Asikkalan kunnan kanssa hoidettu luvan mukaiseen kuntoon ja paikalle on teetetty opastemuistomerkki paikallisessa sepän pajassa. Muistomerkki paljastettiin Vääksynjoen rannalla Kalmarinpuistossa lauantaina 6.6.2020 klo 11. Paikka sijaitsee lähellä Kalmarinrannan parkkialuetta. Muistomerkin paljasti valtuuston pj, kansanedustaja Hilkka […]

  Kuvakooste Vanhan Vääksyn vuodesta 2019

  Mitä kaikkea Vanhassa Vääksyssä tapahtuikaan vuonna 2019? Tässä kurkistus menneeseen vuoteen. Vuodenvaihteessa 2018-2019 oli lunta ja pakkasta. Mobilisti-ilta 9.7. kanavalla jo 18. kerran. järj. Päijät-Hämeen Mobilistit Peräkonttikirppikset pidettiin Kanavan Helmen ja joen välisellä alueella neljänä lauantaina. Paikka oli sopivasti auringolta suojassa. Myyjiä sekä asiakkaita riitti Runoilija Leevi Lehdon muistopuun istutus ja muistolaatan sijoittaminen Norrlinin puistoon. […]

  Helmiriitta Honkasen muistonäyttely 18.5.-3.6.2019 Vääksyssä

  Kuvataiteilija ja graafikko Helmiriitta Honkasen (1928-2018) muistonäyttely järjestettiin Danielson-Kalmarin huvilalla 18.5-3.6.2019. Taidegrafiikkaa, akvarelleja, maalauksia. Avajaiset 18.5. klo 12. Näyttely on avoinna arkisin klo 13-19 ja viikonloppuisin klo 12-16. Vapaa pääsy. Helmiriitta Honkanen oli Vääksyn pitkäaikainen kesäasukas. Hän on myös lahjoittanut merkittävän kokoelman grafiikkaansa ja maalauksiaan Vanhan Vääksyn Kehittämisyhdistykselle. Honkasen kesämuistoja Vääksystä voit lukea täältä. Tervetuloa!