• Puiston tarina
 • Kasvillisuus
 • Norrlinin puisto

  20181005_180816

  Norrlinin puisto on kuuluisan kasvitieteen professori Johan Petter Norrlinin (1842-1917) alkuperäisestä puistosta jäljellä oleva hehtaarin kokoinen alue Vääksynjoen rannalla. Puiston pääportti on Asikkalantien varrella ja sieltä johtavat portaat alas puistoon. Toinen reitti puistoon kulkee Vääksyn kanavan varresta paikassa, jossa kanava ja Vääksynjoki risteävät.
  Tutustu tästä Norrlinin puiston karttaan

  Puisto kunnostettiin kaikille avoimeksi metsäpuutarhaksi 2008-2010 EU-rahoitteisena hankkeena, jonka jälkeen puistoa on kehitetty edelleen talkootyön ja yhteistyöverkoston voimin. Ennen kunnostamista puiston alue oli pahoin risukoitunut ja lähestulkoon unohdettu. Hankkeen on toteuttanut ja puistoa ylläpitää Vanhan Vääksyn Kehittämisyhdistys ry, joka vuokraa aluetta Asikkalan kunnalta.

  hiljaisuudenmaja_kesa

  Yhdistyksen tavoitteena on jatkaa puiston kehittämistä ja tehdä sitä tunnetuksi niin, että yhä useampi löytäisi tiensä tähän hieman salaperäiseen puutarhaan. Puiston tarinat kertovat herrasväen huvilahistoriasta, kuuluisasta kasvitieteilijästä, menetyksestä, mutta myös paikallisyhteisön ja yhteistyön voimasta. Puistossa pääsee vaivatta kulttuuri- ja luontoelämyksen äärelle, piknik-tuokiota viettämään, tai vain rauhoittumaan. Halutessaan osallistumaan puiston hoitoon, työntämään kädet multaan. Nauttimaan puiston tunnelmasta, siitä samasta, joka jo meitä edeltäneet sukupolvet on Vääksynjoen rannalla lumonnut.

  Yhdistyksen yhteyshenkilö puistoon liittyvissä asioissa: Reetta Nousiainen, puh. 0407771301.

  Tänään vietin todella kauniin iltahetken Vääksyssä, Norrlinin puistossa. Vaikka puisto on meitä todella lähellä, olin ensimmäistä kertaa siellä kävelyllä. Vääksy on kaikinpuolin luonnonläheinen, vehreä ja kaunis, mutta oli silti suorastaan elämys ikään kuin sukeltaa puiston syliin. Melu ja hälinä jäivät taakse, ja tuli jotenkin heti rauhallinen olo. Kasvien kauneus ja vihreys saivat huokailemaan ilta-auringon siivilöityessä puiden läpi.

  Ote puutarhablogista ”Versoja Vaahteramäeltä” 20.7.2017

  kesa_ruusurinne