Vanhalle Vääksylle video palkinnoksi

18 elokuu, 2021
Vanha Vääksy Video - Vuoden päijäthämäläinen kylä 2021

Päijät-Hämeen kylät on lahjoittanut Vanhan Vääksyn kehittämisyhdistykselle videon palkinnoksi Vuoden 2021 Päijät-Hämeen kylä -valinnasta. Vanhan Vääksyn miljöötä ja tapahtumia on koottu lyhyeksi esittelyvideoksi, jota yhdistys voi jakaa eri medioissa ja yhteyksissä.

Johdannossaan Päijät-Hämeen kylät toteaa:

”Vanha Vääksy on monipuolinen kokonaisuus, jossa korostuu alueen asukkaiden, yrittäjien, kunnan ja paikallisten yhdistysten yhteistyö. Voiton ratkaisi alueen eteen tehty pitkäjänteinen, luova ja yhteisöllinen kehittämistyö. Määrätietoisen toiminnan tuloksena järjestetään tapahtumia, kerätään tarinoita ja vaalitaan upeaa kulttuuriympäristöä.

Vanhan Vääksyn kehittämisyhdistys on kylän selkäranka, jonka ansiosta alueen identiteetti on vahvistunut, toimijoiden yhteistyö lisääntynyt ja kulttuurihistoriallisesti arvokas ympäristö on saanut ansaitsemaansa huomiota. Yhdistys on hankkeiden avulla kunnostanut Norrlinin puistoalueen ja kerännyt tarinoita alueen kehittämiseksi. Vanhan Vääksyn viihtyisyys ja tunnettuus on lisääntynyt yhdistyksen toiminnan ansiosta. Valintaraadin perusteissa nousi toistuvasti esiin Vanhan Vääksyn idyllisyys, yhteisöllisyys ja yhteistyö sekä lämmin tunnelma.”

Katso video tästä: