Avoimet ovet ja pihat & Sadonkorjuumarkkinat

Lähiruokaa, kädentaitoja, kestävää kehitystä, kulttuuriperintöä…  Suosittu alkusyksyn tapahtuma levittäytyy ympäri Vanhan Vääksyn. Tee hyviä ostoksia sadonkorjuumarkkinoilla ja paikallisissa putiikeissa. Oheisohjelmassa näyttelyitä ja opastettuja kierroksia. Lapsille omaa ohjelmaa kanavan läheisyydessä. Kaupunkijuna Puksu kuljettaa vieraita koko päivän liikekeskustan ja vanhan Vääksyn välillä!

Tapahtumaohjelma ja kohdekartta 2021 (pdf)

HUOM! tapahtumaan tulijat ja Vääksyn kanava-alueella muuten liikkuvat: Vääksyntie suljetaan liikenteeltä klo 9-16!

Puksulla pääsee ilmaiseksi liikekeskustasta kanavalle ja vanhaan keskustaan. Pysäkit ja reitti: Liikekeskustan turistipysäkki – Kanavatien bussipysäkki – Päijännetalo – Vääksyntien yläosa (Offset&Kopio) – Vääksyntien alaosa (Aninsoppi/mutka) – Kalmarintie (Danielson-Kalmari ja srk-koti) – Oltermanni – liikekeskusta. Puksu kulkee non-stoppina em. reittiä. Varaudu odottamaan vuoroasi ja noudata oppaiden ohjeita!

Hyviä pysäköintialueita esim: liikekeskusta, Kalmarin uimarannan parkkialue ja koulunmäen pysäköintialueet (Asikkalantie). 

Huom! Päijännetalon pihaan, Vääksyntielle, Vääksyn Myllyn pihaan tai ahtaille Honkaniemen kujille ei kannata suunnata omalla autolla. Kiitos!

WC:t: Päijännetalon piharakennuksen päässä ja Vääksyn Olkkarilla (Vääksyntie 4)

Lastenhoito/wc: Päijännetalon piharakennuksen päässä

Syömistä: Sadonkorjuumarkkinoilla on useita kahvi- ja ruokakojuja, Vääksyn Olkkarilla keittolounasta, Majakkapaviljongilla ja ravintola Jalmarissa lounasbuffeet. Ruokaa myös Kanavan Kunkussa, Elvi’s Grill Vääksyn vanhassa keskustassa ja Oinas pizza&kebab liikekeskustassa. Kahvi- ja herkuttelupaikkoja: Vilmojen kahvila Vesimyllymuseolla, Vintage Rusty Cafe Vehkoossa, Wine & Cafe Jokiranta kanavalla ja Ranskalainen kyläkauppa.

Sadonkorjuu-, lähiruoka- ja käsityötuotteiden myyntipaikat Päijännetalon edustalla Meijeritie 1, 17200 Vääksy
Myyntipaikat:
2 x 2 m = 20 €
4 x 4 m = 30 €
8 x 4 m = 50 €
sähköt 10 €

Omat pöydät ja katokset mukaan!
Paikkavaraukset puhelimitse 041 4842 078. edit 6.9.: aivan tapahtuman lähellä kaikki yhteydenotot mieluiten puhelimitse soittamalla tai viestillä, kiitos!
Peruutukset: paikan voi peruuttaa maksuttomasti torstaihin 9.9.2021 klo 24 mennessä. Peruuttamattomista tai torstain jälkeen tehdyistä peruutuksista laskutamme paikkamaksun.

Peräkonttikirppispaikat Vääksyntiellä Offsetin ja Kopion edessä
Paikkamaksu 10 €, ei etukäteisvarausta. Ei elintarvikemyyntiä, vain käytettyjä vaatteita ja kodintavaraa.

Tapahtuman järjestää Vanhan Vääksyn kehittämisyhdistys yhdessä Asikkalan 4H:n, Asikkala-Oppaiden, Asikkalan SPR:n ja monien muiden kumppanien kanssa. Tapahtumaa tukee Asikkalan kunta ja runsas joukko vääksyläisiä yrityksiä. Tapahtuma on osa Euroopan Kulttuuriympäristöpäiviä.