Avoimet ovet ja pihat & Sadonkorjuumarkkinat ohjelma on julkaistu

6 syyskuu, 2021

Avoimet ovet myös ankeriailla!

Vanhassa Vääksyssä pääsee tulevana lauantaina 11.9. kurkistamaan uniikkeihin yksityiskoteihin ja -pihoihin sekä lukuisiin muihin kohteisiin. Kuudetta kertaa järjestettävän Avoimet ovet ja pihat & Sadonkorjuumarkkinat -tapahtuman ohjelma sisältää myös mm. opastettuja kävelykierroksia, rakennusperintöön liittyvää neuvontaa sekä erityisesti lapsille suunnattua ohjelmaa. Vääksyntien yläosassa komeileva arkkitehti Yrjö Lindgrenin suunnittelema Säästöpankin talo viettää tapahtumassa 70-vuotisjuhliaan.

Koronatilanteesta johtuen ohjelmassa ovat nyt yksityiskotien sijaan aiempaa enemmän esillä pihat sekä museot ja muut julkiset tilat. Jopa ankeriailla on avoimet ovet, kun Hämeen kalatalouskeskuksen ylläpitämään ankeriasarkkuun Vesimyllymuseon vieressä pääsee tutustumaan. Tapahtumakohteesta toiseen voi kiertää maksuttomasti Puksu-kaupunkijunalla.

Päijännetalon edessä on käsityö- ja lähiruokatuotteiden sadonkorjuumarkkinat. Avoimien ovien etäkohteita ovat Asikkalan kirkonkylässä vanha kansakoulu ja kotiseutumuseo. Useimpiin tapahtuman kohteisiin on vapaa pääsy.

Ohjelma ja kohdekartta (pdf)

Tapahtuman järjestää Vanhan Vääksyn kehittämisyhdistys yhdessä Asikkalan 4H:n, Asikkalan SPR:n, Asikkala-Oppaiden ja lukuisten muiden toimijoiden kanssa. Tapahtumaa tukevat Asikkalan kunta ja useat paikalliset yritykset.

Kiitos kaikille panoksesta tapahtumaan!