Lasten kanssa

Laivojen ja veneiden sulutus kanavassa on lastenkin mielestä jännää seurattavaa. Sulun läheltä löytyy myös leikkipuisto. Vääksynjoen molemmin puolin pääsee  seikkailemaan  luontopoluille, jotka sopivat perheen pienimmillekin, samoin Norrlinin puiston kiertävä polku huvimajoineen. Näistä löytyy lisätietoa kohdasta Luonto vanhassa Vääksyssä.

Puistoihin pääset tutustumaan Golocal.fi-sivuilla.

Enskala on Vääksynjoen ja kanavan välissä kiertävä luontopolku, jossa Vääksynjoen varrella on lapsille ja nuorille tarkoitettuja onkipaikkoja. Vääksynjoki on muuten rauhoitettu täysin kalastukselta, mutta Enskalassa on lapsilla lupa onkia. Polulla kulkien pääsee ihailemaan luontoa, joka on ollut yli 100 vuotta koskemattomana.

 

Kalmarinranta sopii erinomaisesti koko perheen uimapaikaksi. Pitkä rantaviiva, matala vesi ja pehmeä hiekka, bonuksena voi seurata kanavaan saapuvia veneitä. Isot laivat nostattavat hauskan aallokon, josta pikku uimarit yleensä ilahtuvat! Alueella on leikkipaikka, wc ja kesäkioski.

 

Lasten liikennepuisto on avoinna koulujen kesäloma-aikaan tiistaista lauantaihin. Puiston aukioloaikoina käytettävissä on erilaisia polkupyöriä ja polkuautoja. Omalla pyörällä voi toki käydä muulloinkin harjoittelemassa  liikennesääntöjä tässä turvallisessa ympäristössä. Sijaitsee Kalmarintien varressa, seurakuntakeskusta vastapäätä.

 

 

Leikkipaikkoja vanhassa Vääksyssä:

leikkipaikatPäijänne-talon ja joen välinen puisto, Melakuja 3

Kalmarinranta, Vesijärven puolella, Kalmarinpolku 1