Avoimet ovet ja pihat & Sadonkorjuumarkkinat 14.9. ohjelma

Avoimet ovet ja pihat & Sadonkorjuumarkkinat 14.9. ohjelma

Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä juhlitaan viihteen ja taiteen tiloissa -tervetuloa Vanhaan Vääksyyn!

Vanhan Vääksyn Avoimet Ovet ja Pihat & Sadonkorjuumarkkinat -tapahtuma leviää tänä vuonna etäkohteiden kautta Urajärven kartanolle ja Asikkalan kirkonkylään. Tapahtumassa lukuisat museot ja yksityiskodit sekä pihat ovat avoinna yleisölle. Mukana on uusia ja aiemmin esillä olleita kohteita. Uutuuskohteina on mm. kanavan varrella sijaitseva Pohjolan talo. Kirkonkylässä on useita uusia kohteita, kuten kirkonkylän vanha kansakoulu.

Markkinat klo 9-16
Yksityiskodit ja pihat klo 11-15
Museot ja muut kohteet klo 9-15.
Huom! ohjelmassa myös näistä poikkeavia, kohdekohtaisia aukioloaikoja ja erilaisia kertaluontoisia tapahtumia.

Vuoden 2019 ohjelma ja kohdekartta (pdf) päivitetty 11.9.2019

Vanhojen kiinteistöjen kunnostamisesta kiinnostuneille järjestetään korjausrakentamisen luentoja mm. hirsitalon siirtämisestä ja perinnemaalaamisesta Vanhalla kansakoululla (Kanavatie 14).

Sadonkorjuumarkkinat ruoka- ja käsityömyyjineen valtaa Päijännetalon pihapiirin ja Asikkalan 4H-yhdistys tarjoaa lapsivieraita viihdyttävää ohjelmaa. Markkinoilla vierailee myös kansanedustaja, ministeri Ville Skinnari.

Saapuminen autolla: Kaupunkijuna Puksu kuljettaa vieraita ilmaiseksi koko päivän tapahtuma-alueella. Autolla saapuvia  suositellaan pysäköimään uuden liikekeskustan parkkipaikoille, koulunmäelle (Asikkalantie) tai Kalmarinrannan parkkipaikalle (Kalmarintie). Vääksyntie ja Myllytie suljetaan liikenteeltä. Päijännetalon parkkipaikalle pysäköinti ei ole mahdollista.

Tapahtumapaikka: Vanha Vääksy, sadonkorjuumarkkinat osoitteessa Meijeritie 1 ja kohteet erillisen ohjelman mukaan. Suurin osa kohteista sijaitsee vanhan ja uuden keskustan tuntumassa. Etäkohteet Urajärvellä, Myllykselässä ja Asikkalan kirkonkylässä.

Markkinat: myyntipaikkatiedot. Aivan tapahtumaa ennen toivomme varaukset puhelimitse 041 360 1665.

Ennakkotietoa kohteista: www.facebook.com/sadonkorjuumarkkinat

Tapahtuman järjestää Vanhan Vääksyn Kehittämisyhdistys yhteistyössä Asikkalan 4H-yhdistyksen kanssa. Asikkalan kunta tukee tapahtumaa. Lisäksi monet yrittäjät, Asikkala-Oppaat, Asikkalan SPR ja vapaaehtoiset toimijat ovat lähteneet toteuttamaan omalta osaltaan ohjelmaa tapahtumaan.

Tapahtuma on osa Euroopan Kulttuuriympäristöpäiviä.