Tarinoita ja muistoja Vääksystä

Tarinoita ja muistoja Vääksystä

Tervetuloa lukemaan Vanhan Vääksyn tarinoita ja historiaa vuosikymmenten takaa taikka lähempää nykyhetkeä. Kirjoitukset eivät ole kattavia historiallisia selontekoja, vaan niiden avulla halutaan kevyellä tavalla jakaa tietoa alueen historiasta ja tarinoista kiinnostuneille sekä herättää keskustelua ja muistoja. Muistitiedon jakaminen ja tallentaminen mahdollistaa sen välittymisen myös seuraaville sukupolville. Lukijat voivat mielellään lisätä kommenttikenttään omia muistojaan, täydentää tietoja ja esittää kysymyksiä. (Huom! Kommentit tulevat näkyviin vasta ylläpitäjän hyväksynnän jälkeen roskaviestien välttämiseksi.)

Vääksyn kukoistuskausi alkoi kanavan valmistuttua 1800-luvun lopulla. Matkustajalaivaliikenteen myötä alueen huikean kaunis ympäristö alkoi houkutella huvila-asukkaita ja kesänviettäjiä, joiden ympärille syntyi palveluita ja pienyrittäjyyttä. Yhä edelleen kanavalle tullaan kesäretkelle; seurataan sulutusta, piipahdetaan putiikissa tai kahvilassa. Arvokas kulttuuriympäristömme elää ja voi hyvin, kunhan sitä kehitetään alueen historiaa säilyttäen ja kunnioittaen.

Ensimmäiset kirjoitukset johdattavat lyhyesti alueen historiaan. Osa kirjoituksista pohjautuu muisteluihin ja vanhoihin valokuviin, joita Vanhan Vääksyn Kehittämisyhdistys on kerännyt ja kerää edelleen nykyisiltä ja entisiltä vääksyläisiltä sekä kesäasukkailta. Sivuilla julkaistaan myös Kulttuuriympäristöstä hyvinvointia ja liiketoimintaa -projektin yhteydessä kerättyjä tarinoita.

Jos haluatte jakaa oman tarinanne, ottakaa yhteys: info(at)vanhavaaksy.fi